ÿØÿâ Romatizmal Hastalıklarda Tedavi
< Geri

Romatizmal Hastalıklarda Tedavi

Romatizmal hastalığın tedavisi hastalığa ve hastaya göre değişir.

Nöralterapi 03.02.2022 - 00:12
nhnakademi.com

Romatizmal hastalığın tedavisi hastalığa ve hastaya göre deÄŸiÅŸir. Her hastaya kiÅŸisel bir tedavi planı yapılması gerekmektedir.

Romatizmal hastalıklarda da en uygun tedavinin yapılabilmesi için hastalığa erken ve doÄŸru teÅŸhisin konulması gereklidir. Romatizmal hastalıklara erken dönemde teÅŸhis konulması güç olabilir ve hastanın bir süre konunun uzmanı tarafından tetkik edilmesi ve izlenmesi gerekebilir. Romatizmal hastalıkları belirtileri zaman içinde deÄŸiÅŸiklik gösterebilir. Åžikayetin olmadığı veya çok azaldığı dönemleri, hastalığın alevlenip ÅŸikayetlerin arttığı dönemler izler.

Romatizmal hastalıkların bir bölümü çok uzun süre devam edebilir, bazılarının tedavisi uzun sürebilir ve zordur. Bu hastalıklara müzmin (kronik) hastalıklar denir. Bu hastalara tedavide verilen ilaçların ve fizik tedavilerin doktor kontrolünde sürekli uygulanması gereklidir. Yapılan tedaviler hastalığı tamamen yok etmese de hastalığın ilerlemesini önleyerek günlük yaÅŸamın aÄŸrısız ve rahat olmasını saÄŸlamayı amaçlamaktadır.

Eklemlerdeki yükü artıran fazla kiloların verilmesi, doktor tarafından önerilen egzersizlerin düzenli yapılması veya damar yapısını bozan sigara kullanımının bırakılması bazı romatizmalı hastalar için çok önemlidir.

Romatizmalı hastaların hastalıkları, kullandıkları ilaçlar ve ilaçların olası yan etkilerini bilmesi hasta açısından çok önemlidir. 

Kıkırdak dokusunda meydana gelen hasarın önlenmesi için son yıllarda nöralterapi, akupunktur, beslenme ve egzersize baÅŸta Almanya olmak üzere pek çok ülkede önem verilmeye baÅŸlanmıştır.

Dr. Hüseyin Nazlikul, M.D., PhD. - "Neden Yanlış Yaşıyoruz?" Kitabı

DİĞER HABERLER