Ateş savunma mekanizması olarak vücudun enfeksiyonlarla başa çıkmasına hizmet eder. Ateşin belirtileri arasında 37,5 derecenin üstündeki vücut ısısı, yoğun terleme (her zaman değil), ciltte kızarma, şiddetli vakalarda titreme krizi gibi durumlar bulunur.
Peki ateş neden olur? Bunun yanıtına Dr. Hüseyin Nazlikul, M.D., PhD.'nin "Neden Yanlış Yaşıyoruz?" kitabından erişiyoruz. Ateşin vücuttaki mikroplarla savaşma olduğunu belirten Dr. Hüseyin Nazlikul, M.D., PhD., ateş çok yükselmediği taktirde tüm imkanlarla savaşılmasının gerekmediğini söyledi.
Çok satan "Neden Yanlış Yaşıyoruz?" kitabında ateşli vücudun terlemeye bağlı olarak sıvı kayıplarını ortaya çıkartacağının altı çizilirken ateşli olduğumuz durumlarda daha fazla su içmemiz gerektiği vurgulandı.
Dr. Hüseyin Nazlikul, M.D., PhD. kitabında ateşin olduğu durumlarda çok fazla sıvı alımının yapılırken, iştahın azalacağı için daha az yemek yenmesi gerektiğini söyledi.
Ayrıca kitapta çocuklarda çok su içme-az yemek yeme mekanizmasının iyi işlediğini vurgulayan Dr. Hüseyin Nazlikul, M.D., PhD., hasta olan çocuğa yalnız kendisi istediği vakitte yemek verilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Nazlıkul, çocuk vücudunun bir hastalık durumunda neye ihtiyacı olduğunu bildiğinin altını çizdi ve çocuklar için en uykun içeceklerin meyve suları ya da bitki çaylarının olacağını söyledi.