BNR nedir?

Bilimsel Nöralterapi ve Regülasyon Derneği ( BNR), Dr. Hüseyin Nazlikul, M.D., PhD. öncülüğünde 1 Aralık 2004 yılında kurulmuştur.

İki Alman doktor kardeş Huneke’ler ilk defa bir hastalarında lokal anestezik kullanarak tedaviyi denemiş ve iyi yanıt alınca üzerinde çalışmaya başlamışlardır. Aslında bu daha önce denenmiş fakat sonra unutulmuş bir yöntem olmuştur. Huneke’ler ise ısrarla bu yöntemi denemiş ve deneyimlerini sistematik bir biçimde kaydederek Nöralterapinin ilk bilimsel temellerini oluşturmuşlardır. Daha sonra Ricker, Pischinger, Heine ve Dosch çok önemli katkılar sağlamışlar, Nöralterapinin etki mekanizması ve vejetatif sinir sisteminin rolü hakkında çok önemli çalışmalar yayınlamışlardır.

Nöralterapinin bu gün geldiği noktada İsviçre’de Bern Üniversitesi’nde Nöralterapi bir üst ihtisas olmuştur. Meksika’da uzmanlık ve Avrupa’da birçok Tamamlayıcı Tıp Kürsüsünde temel disiplinler arasında yerini almıştır.

Bilimsel Nöralterapi ve Regülasyon Derneği - BNR

Bilimsel Nöralterapi ve Regülâsyon Derneği Tamamlayıcı Tıbbın en önemli unsurlarından biri olan Nöralterapinin Türk Hekimlerine tanıtılması ve pratik uygulamalarında kullanmalarının sağlanması amacıyla Dr. Nazlıkul öncülüğünde 01.12.2004 yılında kurulmuştur. Bu dernek, Uluslararası Huneke’ye Göre Nöralterapi Derneği’nin (IGNH) kabul ettiği eğitimler vermekte ve Türk Hekimlerini bu konuda eğitmektedir.

Almanya’da hekim olarak bulunmamış olanlar tarafından bilinmeyen bir tedavi olan Nöralterapi, Dr. Hüseyin Nazlıkul'un öncülüğünde IGNH eğitim müfradatına ve sistematiğine uygun olarak Türk Hekimlerine açılmış, bu kapsamda nöralterapi eğitimleri verilmiştir. Daha sonra da bu eğitimlere Bilimsel Nöralterapi ve Regülasyon Derneği kapsamında diploma verilerek Nöralterapi eğitimi alan Hekimler bu konuda yetkilendirilmiş ve sertifikalandırılmıştır.

1996 yılından beri Huneke’ye göre Uluslararası Nöralterapi Derneği’nin eğitmenidir. IGNH dünyada hekimler için öngörmüş olduğu eğitim müfredatını baz alarak dernek üyeleri başta olmak üzere konuya ilgi gösteren hekim ve diş hekimlerine asgari eğitim süresi olan 200 saatlik Nöralterapi eğitimini minimum 2 yıl içinde vermeyi amaçlar.

2008’de Nöralterapi camiasının en büyük ödülü sayılan “ Huneke Madalyası” ile onurlandırılan Hocamız Dr. Hüseyin Nazlikul, M.D., PhD. Derneğimizin hem kurucu üyesi hem de başkanıdır.

BNR yılda bir kez sempozyum ve iki yılda bir kez kongre düzenlemektedir. Ayrıca IGNH ile bağlantılı olarak iki yılda bir Almanya’da Ernst-Moritz-Arndt Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Kürsüsünde kadavra üzerinde pratik ve teorik eğitimler vermektedir.

Bu eğitim ve kongre çalışmaları dışında dergi çalışmalarına çok önem verilmiştir ve BARNAT ( Bilimsel Nöralterapi, Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp ) Dergisi 2006 yılında ilk kongre ile yayın hayatına adım atmıştır ve yılda 3 ayrı sayı basılmaktadır.

Nöralterapi eğitimleri Dernek kurulmadan önce başlamıştı. Ancak zaman ilerledikçe dernek kurulması gerekliliği ortaya çıktı. Günümüze kadar yaklaşık 120 adet Nöralterapi eğitim semineri düzenlenmiştir ve yaklaşık 650 hekim bu seminerlere katılmış ve 3 kez yapılan bitirme sınavlarında 44 hekim mezun olmuştur. IGNH ile olan bağlantısı nedeniyle eğitimini tamamlayıp sınavda başarılı olanlara BNR sertifikası yanında IGNH’ da ayrıca sertifika vermektedir.

Kaynak: https://www.noralterapi.com/