Yaklaşık her 10 çocuktan birinde alışkanlık olarak gece uykusunda horlama görülmüştür. Peki bir çocuğun sesli bir şekilde horlamasının anlamı nedir? Bu soruya Dr. Hüseyin Nazlikul, M.D., PhD. "Uykunun Sihirli Gücü: ve Tehlikeli Ninni Elektrosmog" kitabında yanıt verdi.
Yaklaşık olarak çocukların yüzde 10'unda görülen horlamanın nedeni "Uykunun Sihirli Gücü: ve Tehlikeli Ninni Elektrosmog" kitabında yer alan bilgiye göre solunum yolunu tıkamakta olan geniz eti, bağırsak florasında bozulma, alerji, büyük bademcik ve kronik burun tıkanıklığı olabilir.
Dr. Hüseyin Nazlikul, M.D., PhD. kitabında, bazı çocuklarda solunum yollarının bir bölümünün uyku esnasında darlaşıp türbülansa neden olduğunu ve bunun horlamaya yol açabileceğinin altını çizdi.
Horlama çocuğun sağlığını etkiler mi?
Horlama, çocukların sağlığına doğrudan bir zarar vermez. Ancak bu durum uyku kalitesinin düşmesine sebep olur. Bu durum da çocuğun gün içerisindeki enerjisini ve dikkatini olumsuz etkiler.
Oldukça düşük bir ihtimal olsa da horlayan çocukta obstrüktif uyku apnesi olarak adlandırılan daha ciddi bir problem de görülebilir. Belirtileri arasında aralıklı horlamalar, tıkanma, nefes darlığı ile uyku bölünmesi gibi etkiler görülebilir.