Detoksifikasyon nasıl yapılır? Kimlere uygulanır?

Dr. Hüseyin Nazlikul, M.D., PhD., 'Detoksu keşfet' kitabında detoksifikasyon tedavisini anlattı. Peki detoksifikasyon nasıl yapılır ve kimlere uygulanır?

Detoksifikasyon olarak adlandırılan bu işlem, birkaç yönlü olarak düşünülmelidir. Bunlar;
Özel diyetlerle vücudu arındırma,
Belli sürelerde doktor kontrolünde su,
Nöralterapi
Manyetik Alan tedavisi
Ortomolekülar Tıp
Sebze suyu ve meyve suyu rejimleri,
Vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olan bazı vitamin ve aminoasitler
Biofoton tedavisi
Bitki çayları ve bitki rejimleri,
Şelasyon tedavileri,
Homeopatik tedaviler,
Yosun banyoları,
Sauna, hamam, kaplıca veya hipertermik seanslar (terleme)
Kolon temizleme ( Kolon hidro terapi)
Ozon, uygulamalarıdır.

Kimlere uygulanır?
Bedenin Detoksifikasyon ihtiyacının olduğu, tabii ki laboratuar verilerin dışında; durup dururken hiç bir nedene bağlı olmayan baş, sırt ve boyun ağrıları, alerjik semptomlar, uykusuzluklar, davranış değişiklikleri, mafsal ağrıları, sürekli tekrarlayan solunum problemleri, gıdalara karşı alerjik belirtiler gibi görülen klinik belirtiler olabilir.

Diğer taraftan artiritis, sürekli kabızlık, hemoroit sorunları, sindirim sistemi ülserleri, sinüs konjesyonu, ekzemalar, sedef hastalığı gibi cilt sorunlarının da Detoksifikasyon için endikasyon oluşturduğu artık günümüzde açıkça belirtilmektedir.

Kişi kendisini rahat hissetmeyip böyle bir takım huzursuzluklarla hekimine başvurduğunda öncelikle laboratuar tetkiklerden ( kan, idrar, dışkı, saç analizleri, karaciğer fonksiyon testleri vb.) sonra hekim gözetiminde Detoksifikasyon uygulamalarının yapılması sağlıklı bir uygulama açısından çok anlamlı olacaktır.

Kaynak: Hüseyin Nazlıkul- Detoksu Keşfet kitabı